Anmeldelse: Fostex Regnponcho

Her er en let, budgetvenlig og kompakt nødponcho, der er lige til at smide i tasken uanset hvor du tager hen.

Hvorfor Fostex Regnponcho?

325242_wood-a

Fostex Regnponcho, her i woodland-camouflage, pakket ned i den medfølgende pakpose.

Fostex regnponcho er først og fremmest meget kompakt, og fylder intet når den er proppet ned i den medfølgende pose (se billedet til højre).
Dernæst vejer den ikke særlig meget – denne model er lavet i ripstop-nylon, og vejer kun ca. 300g. En typisk hardshell-jakke vejer ofte det dobbelte.

Og prisen på 249 kroner er ret overkommelig – selv for os med et stramt budget :)

Hvad kan regnponchoer?

En poncho brillerer ved at kunne skærme både overkrop, hoved, deler af armene, noget af lårene og ofte også en rygsæk. Den kan også krænges over cykelstyret for at skærme mere af benene.
Fostex regnponcho er ikke særligt åndbar. Til gengæld er den åben både i siderne og forneden, og den sidder løst om kroppen, så varm luft kan sagtens slippe væk, og du undgår følelsen af at blive klam og overvarm, når du har den på.
En regnponcho kan være din redning i mange situationer – både i uventede regn- og snebyger, som siddeunderlag eller picnictæppe – eller endda som bivuak.

Design og funktioner

Ponchoen har et ret enkelt design. Den måler fladt udfoldet:  bredde; 150cm x længde; 210cm, og har en hætte, der kan strammes, så den ikke blæser ned. I siderne har ponchoen trykknapper, så den ikke blafrer vildt i stærk vind. Sidst har den i hvert hjørne et metaløje, der kan bruges, når ponchoen skal bruges som bivuak eller lignende.

Vandtæthed

En lille ulempe er der dog ved ponchoen: i længere tunge regnbyer er  den ikke 100% vandtæt. Det svage punkt er lige omkring der hvor hætten er syet på ponchoen. Alligevel trækker der så lidt vand igennem, at det sjældent er et problem. Hvis 100% vandtæthed er et krav, kan det være en god idé at kigge efter en hardshell-jakke i stedet for.
Jeg vil anbefale Fostex Regnponcho til enhver, der er på udkig efter en let, kompakt og alsidig regnponcho til en fornuftig pris. Den vil med garanti blive din redning hvad end om du er på festival, på vildmarkstur eller på den daglige cykeltur til arbejdet.

Fostex Regnponcho kan købes her.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest

Tags: ,

Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar