Fem hurtige spørgsmål om paracord

Hvordan kan en lang snor under det mystiske navn ”paracord” være så populær? Og hvad kan den bruges til? Det er nogle af de spørgsmål jeg forsøger at opklare i det første indlæg i serien om paracord.

Da jeg hørte om paracord for første gang for lidt over et halvt år siden, undrede jeg mig meget over hvad det kunne være. Det danske ord for paracord er ”faldskærmsline”, og  jeg blev ret nysgerrig på hvad I der ude skulle bruge faldskærmsline til. For så mange kunne det da ikke være, som skulle lave deres egen faldskærm? Det havde jeg virkelig svært ved at tro.

For at opklare mysteriet, spurgte jeg produktekspert Frederik ad, for at høre hvad de farverige bundter med snor egentlig kan bruges til, og hvorfor de er så populære.

Hvad i alverden er paracord?
Paracord er et rør af polyester med 7 nylontråde i kernen. Det gør det til en meget stærk snor, fordi polyesteret er så slidstærkt, at det ikke slides ved friktion. Nylontrådene kan dog klare indvirkningen af at blive strakt ud. Paracordens styrke er således, at kombinationen af polyester og nylon skaber både et stærkt indre og ydre.

Hvorfor kaldes paracord ”faldskærmsline”?
Paracord er sammensat af ordene ”parachute”, som betyder faldskærm, og ”cord”, som betyder line, og paracord blev oprindeligt produceret til faldskærme. Da faldskærmene efter noget brug blev kasseret, tog faldskærmssoldaterne med sig snoren i tilfælde af, at de pludselig stod i en overlevelsessituation, netop fordi det var så slidstærkt. Paracord bruges dog ikke af privatpersoner til at lave faldskærme.

Hvad bruger man så paracord til i dag?
En meget populær brug er at flette armbånd. Det er også et godt nødværktøj at have, når man er ude i naturen og bliver nødt til for eksempel at lave et improviseret telt. Man kan også skille polyesterrøret og nylontrådene fra hinanden og bruge nylontråden til at sy eller som tandtråd.

Hvorfor tror du paracord er så efterspurgt?
Det er nok fordi paracord er så alsidigt og er godt at have i nødsituationer. Det kan for eksempel være en god idé at have paracord liggende i bilen, så man kan fragte møbler eller lignende ovenpå bilen. Foruden det førnævnte er det også meget holdbart og slides ikke op af elementerne, og er af den grund meget pålideligt.

Hvad kan du fortælle om paracord, som næsten ingen andre ved?
Paracord tåler 250 kg belastning! Også er det næsten ubegrænset, hvad man kan gøre med paracord. For eksempel kan man lave en hel hængekøje, eller bruge en af nylontrådene som fiskeline. Det er ret imponerende for en snor at have så mange egenskaber!

Ja, det er faktisk ret imponerende! I mit næste indlæg forsøger jeg selv at flette paracord, og er spændt på hvordan det vil gå!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest
Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar