Brug størrelsesguiden og vælg den rigtige størrelse på nettet

Guide: Sådan vælger du den rigtige størrelse på nettet

Sådan vælger du den rigtige størrelse på nettet: I dette indlæg giver jeg nogle gode tips til hvordan du finder dine mål og vælger den helt rigtige størrelse, når du handler på nettet.

Udfordringer ved at købe tøj på nettet

Noget, der kan være forvirrende, når man køber tøj over nettet, er at størrelserne tit er inddelt forskelligt, alt efter hvilken model eller mærke man kigger på. Måske er man vandt til at købe jeans, hvor størrelserne hedder 34/32, mens bukserne i webshoppen er inddelt i Small, Medium, Large og så videre.  Hvilken størrelse vælger man så?

Find størrelsesguiden

Et godt tip, når man køber tøj over nettet, er at kigge på størrelsesguiden, som man typisk kan finde, når man er inde på selve produktet. Dér står som regel tøjets mål præcist opgivet i antal centimeter, og guiden er således en god rettesnor for hvilken størrelse man bør vælge.

Mål dit tøj – ikke dig selv Når man har fundet størrelsesguiden, er det tid til at finde ens egne mål. Mange måler direkte på sig selv, når de skal sammenligne deres mål med målene i størrelsesguiden, og det giver i princippet god mening. I virkeligheden har tøj dog lidt andre mål end en selv. En jakke skal for eksempel gerne være bredere end ens bryst for at man skal have plads til at bevæge sig, og man skal have plads til at have tøj på indenunder. I stedet for kan det være en god idé at måle tøj man har i forvejen, og som man ved passer. På den måde ved man præcis hvor lange et par bukser skal være, og hvor stor livvidden skal være, for at man skal kunne passe dem. Det gør det også nemt at afgøre hvorvidt en buksemodel er stor i størrelsen, og man kan vurdere om man måske skal gå op eller ned en størrelse i forhold til hvad man plejer.

Hvordan måler man sit tøj? Når du måler livvidden på et par bukser, er det en god idé at lægge dem fladt på et bord og måle på indersiden af linningen. Grunden til at man måler på indersiden er, at vidden på ydersiden varierer mere, på grund af bæltestroppernes størrelse og stoffets tykkelse.  Linningen måler man på den her måde:

Sådan vælger du den rigtige størrelse på nettet

Du finder det mest korrekte midjemål ved at måle dine bukser på indersiden af linningen.

 

På samme måde kan du måle brystvidden på en jakke du har og sammenligne målene med størrelsesguiden.

Håber disse tips gør det lettere for dig at vælge rigtig størrelse næste gang!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest
Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar